keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Suussasulava gluteeniton suppilovahvero-aurajuustopiirakka kylmäsavuporolla.

Sateinen kesä ja leuto syksy ovat mahdollistaneet aikamoisen sienisadon tälle vuodelle. Omiin lemppareihini kuuluvat kantarellit ja suppilovahverot, mutta löytyypä kaapista myös kuivattuja tatteja aina risottoa varten.

Tämä sienipiiras on vakiotarjottavani monissa kissanristiäisissä, siis täytteen osilta. Pohjan muokkasin sopimaan gluteenittomaan ruokavalioon, mutta voit käyttää mitä tahansa pellillisen kokoista piirakkapohjaa. Tällä kertaa tein piirakan viime perjantain cheer -porukan illanistujaisiin täällä meillä ja hyvin teki kauppansa :)

gluteeniton suppilovahvero-aurajuustopiirakka kylmäsavuporolla



pohja:


sama kuin tässä kantarelli-pekonipiirakassa

täyte:


2 litraa suppilovahveroita
1 pss auramurua
½-1 pss kylmäsavupororouhetta
2 prk kermaviiliä
2 munaa
timjamia

Paista sienet ja ylimääräisen nesteen haihduttua lisää sekaan, kermaviili ja muut ainekset. Sekoita hyvin. Painele pohja leivinpaperin päälle pellille, jätä hieman reunoja. Levitä täyte ja paista kunnes täyte on hyytynyt. Kiertoilmalla noin 175 c ja 30 minuuttia. Tarjoile tuoreen timjamin kera.

2 kommenttia:

  1. Oi, mitä herkkua. Vain suppikset puuttuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :)
      Nyt vaan poikkeamaan metsään, niin johan löytyy!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥